miercuri, 18 februarie 2009

Concurs Inka - Proba întâi

Imi pare rau ca sunt prins de cateva zile cu bunica-mea in vizita fortata la mine pentru investigatii medicale (sanse mari de cancer pulmonar) si nu pot sta pe placul meu sa scriu vrute si nevrute. Voi fi practic ca de obicei si voi scrie scurt si rapid, ceea ce nu iese din regulamentul concursului Inka. Sorry insa de lipsa diacriticelor :( ...

Proba întâi
Avionul cu care trebuia să ajungi la mătuşa ta din Hawaii s-a prăbuşit în Oceanul Pacific. Tu eşti singurul supravieţuitor. Eşti rănit, dar mai este puţin până la mal, unde se află o insuliţă. Nu ai nicio cale de comunicaţie, iar populaţie nu există. Nu ai acoperiş, nu ai mâncare, nu ai nimic. Ce faci? scrie în minim 5 enunţuri cum ai putea să supravieţuieşti până când cineva va afla de accident. Este posibil să dureze ceva...

Concurs Inka


A. Ce se da:
Deci ma aflu in rahat. Naufragiat, in apa, ranit. Naspa.

B. Ce se cere:
Supravietuire pana la recuperare.

C. Rezolvare in minim 5 enunturi:

ENUNTUL 1: OUT
In primul rand, trebuie sa ies din apa. Sunt ranit, si din cate stiu, Pacificul este plin de rechini, caracatite uriase si alte "rapitoare". Chiar daca nu e, s-ar putea sa fie, nu stii. Mai bine pe uscat decat in apa, mai ales ca se da ca mai este putin pana la mal. Prima sansa de supravietuire este sa ies din apa. Deci, "out".

Comentariu:
Ce stiu despre zona? Sunt putine insule si atoluri in jurul arhipelagului Hawaii (National Geographic si Discovery sa traiasca), din care toate sunt muntoase, de origine vulcanica. Parca in zona este un climat tropical, zona insulelor Hawaii cunoscand multe uragane. Acum n-o veni uraganul chiar cand m-am gasit sa naufragiez eu acolo...

ENUNTUL 2: SOS
In speranta ca zona este sub trafic intens de avioane catre si dinspre insulele Hawaii, incerc sa scriu pe plaja cu pietre si crengi, S.O.S., PLS HELP, LOST, WRECK, si alte asemenea indicii vazut prin filme (ca LOST de exemplu).

ENUNTUL 3: FUMUL
Incerc sa fac focul, ca in preistorie sau modern daca am avut sansa de a recupera ceva folositor din ramasitele naufragiului, intr-o zona mai inalta sau chiar langa plaja, in speranta ca fumul va atrage atentia.

ENUNTUL 4: RANA
Incerc pe cat posibil sa-mi oblojesc rana/ranile.

ENUNTUL 5: HRANA, APA
Dupa aceea incerc sa gasesc ceva radacinoase sau fructe bune de mancat.
Incerc sa produc apa potabila, aducandu-mi aminte proceduri adecvate vazute prin emisiuni educative. Din cate stiu, corpul poate rezista 3 saptamani fara hrana solida, dar fara apa potabila mai mult de 3 zile nu. Si apa marii mai rau face. Ca orice regula, cele 3 zile fara apa pot ajunge si la 8-9-10 zile, dar pun si eu raul inainte ca n-oi fi eu SUPRAVIETUITORUL acela de pe urma caruia se scrie o carte.

ENUNTUL 6: ADAPOSTUL
Incerc sa incropesc un adapost pentru noapte, frig, ploaie, soare.

ENUNTUL 7: SPERANTA
Ca in orice situatie critica, omul isi aduce aminte brusc de Dumnezeu. Ca exista si ca face minuni. Cand ai terminat tot ce puteai face si acum poti doar sa mai astepti, speranta pe care ti-o da ideea de Dumnezeu te face sa ridici ochii catre cer si sa implori: "Doamne, ajuta-ma!". Daca scapi, zici: "Mare este Dumnezeu asta". Daca nu scapi, ceilalti zic: "Daca n-a vrut Dumnezeu...". Scrutezi cerul, scrutezi orizontul, si te intrebi: "Do you feel lucky today... punk?".

Si astepti. Intretii focul, bei apa, dormi. Si te rogi. Si in final, tot ce vrea Dumnezeu se intampla...



Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



1 comentarii:

  1. Essences

    Am notat.

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D