miercuri, 8 iulie 2009

Aştept SF-ul în traficul auto

Românul după '89 a scăpat de sub orice control, a căpătat o libertate pe care a înţeles-o greşit şi a aplicat-o atât de prost şi de animalic, încât nimic nu îl mai poate educa acum, după 20 de ani, decât forţa brută.

Pentru că m-am săturat de nemernici, nesimţiţi şi jmecheri în trafic, ca să nu-i bat măr aş pune borduri foarte înalte între benzi, care nu pot fi trecute decât în locuri special lăsate libere pentru schimbări de direcţie. Aş face şanţuri de juma de metru, aş pune piloni sau pereţi de delimitare pentru curbe, ţepi uni-direcţionali pentru accesul interzis.

Şi pentru că poliţia dă amenzi doar pentru nepurtarea centurii de siguranţă, îmi doresc SF-ul în trafic. Mai ţii minte filmele SF (mai vechi şi mai noi) în care oraşele viitorului au toate traficul super-controlat şi super-coordonat? Vezi Blade Runner. Demolition Man. Şi mai nou Wall-E. Şi atâtea şi atâtea. Toţi vizionarii au avut acelaşi vis: maşini docile, cu pilot automat, conduse pe şine sau pe culoare de trafic controlate de senzori şi computere.

Asta este viziunea viitorului: fără factorul uman, factor destructiv şi incontrolabil. Fără orgolii, fără prostie, fără inconştienţă. Fără accidente, fără claxoane, fără evenimente, fără ambuteiaje, fără înjurături şi dileme "cine e de vină", într-un trafic cursiv, rapid şi eficient, în care un drum de fix 20 de minute îl faci mereu în fix 20 de minute, indiferent de ploaie, sezon de vacanţe sau noapte/zi. Ia să te uiţi, de curiozitate, când mai vezi un film SF, să încerci să remarci lucrurile astea.

Abea aştept acele vremuri. Abea aştept SF-ul în traficul auto.

Puţini au rămas cei care mai stau cuminţi la coadă, care se încadrează corect, care nu depăşesc coloanele, care nu taie curbele, care nu se bagă în faţă, care semnalizează, care respectă benzile, etc. Suntem puţini, suntem pe cale de dispariţie. Rezistaţi. Nu vă daţi bătuţi.

Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D