duminică, 20 decembrie 2009

Avatar, filmul

Avatar, filmul. Vazut sambata 19 decembre la IMAX. De vazut la IMAX si pe blu-ray.

E un alt fel de film, o noua provocare, o noua revolutie a filmului. Este StarWars pentru anii 80, Alien pentru anii 90 si Matrix pentru anii 2000. Asa va fi Avatar pentru anii 2010-2020.

Pentru un SF, cu nave spatiale si BFG, cu tehnologii ale viitorului de prin Surrogates, pentru mine a fost destul de surprinzator. Actiune in natura, si nu in nave, religie, precum si rasturnarea situatiei de a filma din punctul de vedere al alienilor si nu al oamenilor. Pana acum filmele transpuneau eforturile oamenilor de a coloniza vreo planeta, lovindu-se de fiinte neprimitoare, sau de a tine piept altora care vor sa invadeze Pamantul. Acum insa, punctul de vedere este schimbat.

Sunt multe puncte fortate in film, parerea mea, fraze comice care mai bine nu erau plasate la momentele delicate, sau haine pe alieni care mai bine nu erau, dar mult realism de-ti vine sa crezi ca totul e de-adevaratelea, doar vreo doua scapari de grafica unde mana nu tinea natural un obiect, in rest perfect. Peisaje de-ti sta inima, culori de-ti ridica parul pe mana, un final predictibil dar obligatoriu, ajuns dorit la un moment dat cand ajungi sa te identifici cu personajul principal.

Am plecat cu insatisfactia ca o astfel de lume si astfel de intamplari nu exista, si nu le voi trai niciodata..

Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



4 comentarii:

  1. tanguero

    lasa ca vine ei alienii si iti da toate convingerile peste cap

  2. admin

    Sarbatorile se apropie cu pasi repezi. Zapada cade usor pe trotuar, globuletele asteapta in sertare nerabdatoare. Toti ne pregatim de Craciu.
    Cu ocazia acestei mari sarbatori iti urez cu multa dragoste si caldura Sarbatori fericite!!!
    Sper ca Mos Craciun :) sa-ti aduca tot ce iti doresti si multa sanatate.

  3. Anonim

    pare misto... o sa-l piratez si eu...un film cu fostii comunisti din romania nu face cameron?

  4. Claudia

    ai dreptate, aceeasi insatisfactie am avut-o si eu: ca lumea aia nu exista si din pacate nu o voi vedea niciodata... in rest... visez sa zbor pe pasarile alea :))

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D